E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Kattendijke - Oosterschelde

Evenement

Wanneer:
zo, 20. juni 2021, 11:50 uur
Locatie:
Kattendijke (64) - Kattendijke, Zeeland
Categorie:
Categorie 3
Duikleider:
Patrick van der Berg
Aanwezig duikstek:
11:20 uur
Kentering Zierikzee:
12:10 uur HW
Kentering ter plaatse:
12:20 uur HW
Verzamelen:
Numansdorp 10:15 uur

Locatie

Locatie:
Kattendijke (64)
Straat:
Steldijk / Kokuitsweg
Plaats:
Kattendijke
Provincie:
Zeeland
Land:
Netherlands

Oosterschelde - Kattendijke (64)

 

Dieptekaartje

Bij een zijweg maakt de Steldijk een kleine knik. Deze duikplaats ligt het dichtst bij het dorp Kattendijke en is daarom ook Kattendijke genoemd. Het is nog wel mogelijk om nog dichter bij het dorp Kattendijke de Oosterschelde in te gaan, maar daar loopt de vaargeul wel erg ver van de kant af. Buiten wat oude dammetjes zijn er verder geen andere obstakels onderwater zodat je je hier volledig kan concentreren op de begroeiing.

 

Flora en Fauna

De begroeiing bestaat o.a. uit Zeeanjelieren, Weduwerozen en Gorgelpijpjes , maar uiteraard ook veel Oesters en Mosselen. En waar mosselen zijn, zijn Zeesterren. Zeesterren kunnen zich hier, op de aanwezige mosselbanken, tonnetje rond eten. Uiteraard niet zo tonnetje rond als hun nauwe familielid de Zeeappel, maar toch. Buiten de Kleine zeeappel is er langs de dijk bij Wemeldinge onlangs de veel zeldzamere “Eetbare zeeappel” gesignaleerd, deze is aanmerkelijk groter met vrij korte stekels.

 

Duikplaats Kattendijke ligt in het Noorden van het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland

Als je vanuit Schouwen-Duiveland komt ga je richting Goes. Via de Zeelandbrug kom je eerst in Noord-Beveland. Als je de weg blijft volgen (richting Goes) kom je, al na een tiental kilometers via een brug over het sluizencomplex, in Zuid-Beveland. Nog even door rijden tot de stoplichten. Bij de stoplichten linksaf over de Langestraat naar Wilhelminadorp. Dwars door het dorp heen de brug over en meteen rechtsaf. Borden Kattendijke volgen. Eerst door een bungalowpark naar een dijkweggetje, dat is de Kattendijksedijk. Als je deze dijk volgt kom je vanzelf op de dijk langs de Oosterschelde.

Vanuit het Noorden Oosten en Belgie ga je richting Bergen op Zoom, om dan via de A58 richting Vlissingen te rijden. Dan neem je de afslag Kapelle (34). Je rijdt via de Biezelingsestraat het dorp in. Bij een t-splitsing ga je rechtsaf de Ooststraat in. Bij een rotonde ga je rechtdoor, over de N671 richting Wemeldinge. In Wemeldinge aangekomen ga je niet rechtsaf het dorp in, maar blijf je op de Wemeldingse Zandweg rijden tot je aan de rechterzijde bij de Hoogeweg ziet (4e afslag). Als je deze weg afrijdt kom je bij een t-splitsing. Hier ga je linksaf de Steldijk op. Deze weg loopt langs de Oosterschelde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij een zijweg maakt de Steldijk een kleine knik.

Dit wordt de duikstek "Kattendijke" genoemd, waarschijnlijk omdat deze duikplaats het dichtst bij het dorp Kattendijke ligt.

 

Coordinaten (MOO-189): x=56,4 y=394,4

Parkeer mogelijkheden: Goed

Afstand tot duikplaats: 100 m.

Diepte: -45

Stroming: Sterk

Obstakels: Geen

Te water gaan bij vloed: Eenvoudig

Te water gaan bij eb: lastig

Aanbevolen duikgetijde: HW & LW

 

    Noodnummers in het geval van calamiteiten:
  • Algemeen noodnummer: 112
  • Politie Zeeland: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220
  • DAN Belgie: +32 800-12382
    Plaatsbepaling duikstek Kattendijke / Parking ten behoeve van de hulpdiensten (112)
  • "Kattendijke, parking hoek Steldijk en Kokuitsweg "

Registratie:

Uw registratie:
U dient ingelogd te zijn om zich in te kunnen inschrijven voor dit evenement.