Toon het archiefE-mailadresAfdrukken

Zeelandbrug (32)

Locatie

Straat:
Straalweg
Plaats:
Zierikzee
Provincie:
Zeeland
Land:
Netherlands

Omschrijving

Categorie:3

Deze duikstek staat onder invloed van getijden, check bij het plannen van de duik de getijdentabellen, vergeet niet de juiste correctie toe te passen!

Briefing Informatie

De Zeelandbrug is een vaste oeververbinding tussen Schouwen-Duivenland en Noord-Beveland. Vanaf de kant lijkt het alsof er 1 grote brede pijler staat. Echter onder de waterlijn staan 3 kleinere ronde pijlers. Vanaf de kant is de eerste pijler eenvoudig te bereiken. De bodem is op ongeveer -7 m. bij laagwater en -9 m. bij hoogwater. Als je in staat bent om een goede kopaskoers uit te zwemmen (210 graden) is de tweede pijler ook goed te bereiken. Deze staat op ongeveer 22 meter diepte. Ook deze pijler is de moeite waard om te bezoeken.

Flora en Fauna

De Zeelandbrug is niet alleen een interessante duikplaats vanwege de uitbundige begroeiing van de pijlers, maar ook vanwege de rond de pijlers, vrij zwemmende, Harders en Zeebaarsen. Grote gedeelte's van de pijlers zijn begroeid met de Tubularia indivisa, een bloemachtig neteldiertje, vandaar ook waatschijnlijk de vele soorten naaktslakken die je hier kan tegenkomen. Aan de basis van de pijlers, tussen de Oesters en Mosselen zit meestal ook wel een Galthea kreeftje verstopt.

Duikkaart

Route

De duikplaats "de Zeelandbrug" ligt in het midden van het eiland Schouwen-Duiveland aan de Oosterschelde, vlakbij Zierikzee. Vanaf de N59 bij Zierikzee de borden volgen richting Vlissingen. Bij de eerste stoplichten rechtsaf de Julianastraat in. Daarna de 2e weg linksaf, deze straat heet het Groene Weegje, deze weg neemt een bocht naar rechts. Aan het einde is een T- splitsing, hier ga je linksaf de Straalweg in. Deze verandert even verder in een smalle boerenweg. Deze weg blijven volgen tot parkeerplaats onder de Zeelandbrug.

Coördinaten

51°37’ 44.9874 N
003°54’ 51.7578 E

Plaatsbepaling tbv hulpdiensten

duikplaats 32 einde van de Straalweg/Galgelaantje

   
 
Datum Titel Duikleider Categorie
25-07-2021
10:25 uur
Piet Vierhout Categorie 3

Export ICS